پیام وزیر محترم ارشاد در مراسم بزرگداشت شادروان دکتر محمد معین

۱۵ تیر ۱۳۹۶ | ۰۰:۰۰ کد : ۹۰۵۵ اخبار و اطلاعیه‌ها
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، در پیام سید رضا صالحی امیری آمده است: مفاخر و بزرگان فرهنگ و ادب ایران زمین، سرمایه‌های گرانقدری هستند که تجلیل و بزرگداشت آنان زمینه ساز حیات فرهنگی در جامعه است.

لازمه تداوم حیات و زیست فرهنگی، توجه به ریشه‌های فرهنگی و الگوسازی برای نسل جوان و آینده است. در میان این گنجینه‌ها و ذخایر فرهنگی و ادبی، نام و یاد بزرگانی چون دکتر محمد معین ماندگار و درخشان بوده و خواهد بود. وی می‌افزاید: استاد محمد معین شخصیتی است فرهیخته که عمر ارزشمند خود را وقف علم و معرفت نمود و به شکرانه عنایتی که خداوند در این مسیر به او داشت، منشأ آثار گرانقدر و ماندگار در عرصه فرهنگ و ادب این سرزمین شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این پیام خاطرنشان می‌کند: کارنامه پربار این بزرگمرد ایران زمین و این فرزند شایسته گیلان، چنان درخشان و پربار است که به سادگی از کنار آن نمی‌توان عبور کرد، آثاری که هریک حائز ارزش و اعتبار علمی و ادبی بسزایی است. به گفته صالحی امیری، فرهنگ معین، اثر مانای به یادگار مانده از دکتر محمد معین، تنها فرهنگ واژگان نیست، بلکه فرهنگ تحقیق و دانش پژوهی است و فرهیختگان، اهل قلم و پژوهندگان دیر سالی است که از این اثر جاودان بهره می‌جویند.

اگرچه فرهنگ نویسی و دانشنامه نگاری عرصه‌ای پویا است همگام و همراه تغییر و تحول در دانش بشری، نیازمند به‌روزرسانی است، پیشرو بودن مرحوم دکتر معین در استفاده از روش‌های علمی و دقیق، نه تنها مانع از کهنگی آثار او شده، بلکه آثار ماندگار این فرزانه سترگ، پایه و مبنایی برای تحقیقات آیندگان شده است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: این وزارتخانه مفتخر است که در مراسمی با حضور بزرگان و اهالی فرهنگ و ادب از مقام رفیع این چهره تابناک فرهنگ و ادبیات ایران تجلیل می‌کند، تا علاوه بر بزرگداشت آن ادیب فرهیخته، محفلی برای تبادل نظر و گفتگو برای استادان، عالمان و فرهیختگان مهیا کند. صالحی امیری در این پیام ضمن تشکر و قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این همایش، امیدوارم جامعه علمی و دانشگاهی در بزرگداشت این مفاخر که سرمایه‌های بی بدیل فرهنگی هستند، فعال و با نشاط حضور یابند و شاهد ظهور اندیشمندان و فرهیختگان در آینده این سرزمین باشیم. به گزارش ایرنا، همایش بزرگداشت چهل و ششمین سالگرد درگذشت دکتر استاد محمد معین محقق گرانقدر پنجشنبه ۱۵۵ تیر ماه در آستانه اشرفیه برگزار شد. این همایش همه ساله در چنین روزی با حضور اساتید، فرهیختگان و نخبگان از سراسر کشور در آستانه اشرفیه استان گیلان با همکاری اعضای ستاد بزرگداشت هر بار زاویه‌ای از خدمات ارزنده وی واکاوی و عرضه می‌شود. منبع: ایرنا ۱۵ تیر ۱۳۹۶.