مراسم عیدانه دانشجویان غیر ایرانی در مؤسسه لغت نامه دهخدا و مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران

۲۱ اسفند ۱۳۹۶ | ۰۰:۰۰ کد : ۹۰۳۴ اخبار و اطلاعیه‌ها
مراسم عیدانه دانشجویان غیر ایرانی شاغل به تحصیل در مؤسسه لغت نامه دهخدا و مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران، با حضور دکتر درزی، دکتر علوی و جمعی از استادان و دانشجویان، روز دوشنبه ۱۳۹۶/۱۲/۲۱ در محل تالار دکتر افشار مؤسسه برگزار شد.

این مراسم که به منظور آشنایی دانشجویان غیر ایرانی با فرهنگ، آداب وسنن ایران برگزار گردید در چند بخش مختلف و با موضوع اصلی عید نوروز اجرا شد. ابتدا دکتر درزی رئیس مؤسسه ضمن خیر مقدم، به فرهنگ باستانی آئین نوروز در ایران اشاره کرده و به فارسی زبانانی که دوره‌های آموزشی را با موفقیت به پایان رسانده بودند تاکید کردند: "هدیه و سوغات ویژه‌ای که شما برای کشورهای خود به همراه می‌برید زبان فارسی و فرهنگ غنی ایران است؛ کلام و سخن شاعران پارسی گوی این سرزمین، که تفکر مشترک همه مردم فطرت جو و اندیشمند در دنیا است." سپس گروه خیمه شب بازی دانشجویی با اجرای سنتی این نمایش و با عروسک‌های نمادین اقوام ایران، علاوه بر خلق لحظاتی شاد، دانشجویان را با گوشه‌ای از فرهنگ و هنر ایران آشنا کردند. آشنایی با آئین باستانی نوروز عنوان برنامه دیگری بود که خانم دکتر پگاه خدیش اجرای این برنامه را به عهده داشتند. در این برنامه ایشان از پیشینه این آئین در ایران شروع کرده و در سخنانی که همراه با عکس، موسیقی و نمایش فیلم بود؛ توضیحاتی در خصوص این آئین از جمله: فردوسی و نوروز، خانه تکانی، خرید لباس نو، پختن نان و شیرینی، عروس گوله، تکم گردانی، نوروز خوانی، حاجی فیروز، عمونوروز و ننه سرما، زیارت اهل قبور، چهارشنبه سوری، سال نو کوزه نو، بخت گشایی، شال اندازی، فال، فال کوزه، چهارشنبه خاتون، پختن آش، آجیل، سفره هفت سین، آداب تحویل سال، عیدی، دیدو بازدید، سیزده به در و نوروز در جهان ارائه کردند. خاطره خوانی شیرین دو دانشجوی اکراینی از زندگی در ایران و اجرای مسابقه، بخش‌های دیگری از این برنامه بود. دانشجویان پس از برنامه با سمنو، آش و سایر غذاهای ایرانی پذیرایی شدند.