نسخ خطی گنجینه موسسه لغت نامه دهخدا در کتاب‌خانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران

۰۶ مرداد ۱۳۹۸ | ۰۰:۰۳ کد : ۸۹۳۷ اخبار و اطلاعیه‌ها

پیرو تفاهم‌نامه بین مؤسسه لغت نامه دهخدا و کتاب‌خانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، مقرر گردید ۳۶۵ نسخه خطی و چاپ سنگی این مؤسسه از تاریخ ۶ مرداد ۱۳۹۸ به تدریج و به شرط ترمیم به صورت امانی به مرکز اسناد دانشگاه تهران انتقال یابد. این مجموعه نفیس و ارزشمند، یادگاری از مجموعه شخصی علامه علی‌اکبر دهخدا، ۱۲ نسخه اهدایی دکتر سید ضیاالدین سجادی و ۸ نسخه اهدایی متعلق به مرحوم دکتر سیدعلی شایگان است. مطابق این تفاهم‌نامه این نسخ در قفسه‌ای با عنوان نسخ خطی امانی مؤسسه لغت نامه دهخدا نگهداری شده و کتاب‌خانه مرکزی دانشگاه مسؤلیت ترمیم آن‌ها را بر عهده گرفته است. لازم به ذکر است نسخ الکترونیکی این آثار برای علاقه‌مندان در دسترس است.
در همین راستا فهرست‌نگاری این مجموعه توسط دکتر سیدمحمد طباطبایی از اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران انجام شده و در کتابی با عنوان فهرست نسخه‌های خطی علی اکبر دهخدا، توسط مؤسسه لغت نامه دهخدا و مرکز اسناد دانشگاه تهران، در ۵۵۴ صفحه منتشر گردید.