برگزاری نشست آموزه‌های مولانا و برداشت‌های عام در موسسه لغت‌نامه دهخدا

۰۷ مهر ۱۳۹۸ | ۱۰:۳۸ کد : ۱۰۷۵۷ اخبار و اطلاعیه‌ها
به مناسبت سال‌روز مولانا، نشست آموزه‌های مولانا و برداشت‌های عام با سخن‌رانی استاد کریم زمانی در موسسه لغت‌نامه دهخدا و مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران برگزار شد.

برگزاری نشست آموزه‌های مولانا و برداشت‌های عام در موسسه لغت‌نامه دهخدا
به مناسبت سالروز مولانا، نشست آموزه‌های مولانا و برداشت‌های عام با سخنرانی استاد کریم زمانی در موسسه لغتنامه دهخدا و مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران برگزار شد. در این برنامه که در تاریخ هفتم مهر ۱۳۹۸ در تالار دکتر افشار این مؤسسه برگزار گردید، پس از خیرمقدم دکتر علی درزی، استاد کریم زمانی در خصوص موضوع برنامه سخن‌رانی کردند. ایشان در مقدمه سخن‌رانی اشاره کردند که: "آموزه‌های عرفانی به طور اعم و آموزه‌های مولانا به طور اخص به گونه‌ای است که اگر درست و بجا تعریف نشود یا برداشت نادرست از برخی ابیات، واژگان و نیز استناد به گفتارهای منظوم و منثور نامعتبر و غیرموثق انجام گیرد، در نهایت به داوری‌های نادرست درباره مولانا و آموزه‌های او می‌انجامد، لذا باید بر اهمیت تحقیق و پژوهش صحیح تاکید کرد." ایشان در ادامه بحث اصلی خود را با موضوع آموزه‌های مولانا ارائه کردند.
مثنوی‌خوانی و تفسیر بخش دیگر این نشست بود که توسط دکتر ایرج شهبازی، از اعضای هیئت علمی موسسه لغت‌نامه دهخدا به اختصار اجرا گردید. در این مراسم همچنین از لوح فشرده دیداری و شنیداری فلسفه نجات در عرفان مولانا از تولیدات مؤسسه لغت‌نامه دهخدا رونمایی گردید. اجرای این برنامه را دکتر صالح زمانی از پژوهشگران این حوزه به عهده داشتند و استقبال گرم مخاطبان از این برنامه که حدود دوبرابر ظرفیت سالن اصلی بود، باعث گردید که پس از تکمیل ظرفیت سالن اصلی، سایر مخاطبان در سالن جنبی و به صورت مداربسته این برنامه را دنبال کنند.
گفتنی است استاد کریم زمانی مؤلف کتاب‌های: دوره هفت‌جلدی شرح جامع مثنوی معنوی، میناگر عشق، بر لب دریای مثنوی معنوی، شرح کامل فیه‌مافیه، ترجمه روشنگر قرآن کریم، شرح دیوان شمس و...
و دکتر ایرج شهبازی مؤلف کتاب‌های: سفری بر آسمان کن، سرای سکوت، گنگ گویا، پیدای پنهان و… هستند.